Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

De zes uur van Spa , een endurance voor mens en motor

Op zaterdagavond streek het voltallige team van racing4fun neer op het iconische circuit spa franchochamps voor een endurance race van zes uur. Later in de avond kwamen ook Maurice en Hendrike aan op het circuit en werden de plannen met elkaar besproken. De volgende dag kwamen de monteurs Jan, Wim ,Lisa en Ivano ook op tijd op het circuit en vanaf negen uur was het vol aan de bak met trainingen en kwalificaties en natuurlijk om twaalf uur de schitterende traditie van het starten van de motoren.

De coureurs waren dit weekend Ronald, Teus en Wouter en Jasper was de chef monteur van het team. Iedereen wist de taken en ging aan de slag met wat er toen was.

Voorafgaande aan de start waren en nog wel de nodige uitdagingen. Keuringskaarten die niet waren afgestempeld (dus geen transponder), storing in de elektronica van een de ducs en een coureur die zijn markering in de QP was verloren.  Het team kon gelijk aan de bak en direct een (goede) stress test om te kijken of we wel goed op elkaar waren ingespeeld.

De start (van P22) werd verricht door Ronald en de eerste tien ronden waren voor hem.  Door een half natte baan en rijden met slicks was het een moeizaam begin. De eerste doorkomst was op P40.

We wisselen om de tien ronden van rijder en motor en dat werd allemaal door Hendrike aangegeven aan de pitmuur .Op moment van rijderswissel moest er getankt worden , transponder wisselen en zorgen dat je weer goed de baan op kwam. De motor die net gereden had werd de box ingerold en nagekeken door monteurs en voorzien van nieuw rubber, wat kettingspray en de nodige controles op lekkage of andere zaken.

Na een aantal wissels kwam ineens Teus zonder motor maar met transponder de pitbox binnen, Ronald kon de helm op en aan de bak. Teus zijn motor bleek bij na een snelle diagnose een kapotte versnellingsbak te hebben.  

Wouter voelde de moed in de schoenen zakken want dat zou betekenen dat de mannen met zijn tweetjes de resterende vijf uur moesten volbrengen met elke keer 20 minuten rust maximaal Maar goed uitrijden was het doel en gingen we er voor . De monteurs werkten hard aan de motoren en Lisa en Ivano zorgden voor de bandenwissel en brandstof want de wissels tussen motoren en heb je weinig tijd over .

Wouter en Ronald konden, door contante toch behoorlijk snelle ronde tijden, het verlies van het eerste uur goed maken en hebben we een groot deel van de endurance rond P25 gebivakkeerd in het klassement.

Uiteindelijk werd de motor van Teus toch nog gerepareerd (defect in de koppeling) en kon Teus de laatste drie ronden uitrijden om ons op de 26e plek (overall en 16 in onze klasse) te finishen wat voor een eerste keer helemaal super was.

Het is natuurlijk bij een endurance dan ook meestal degene die de minste pech heeft en de meest constante snelheid die wint. En we zijn er achter gekomen dat het voor coureur, motor en team gewoon een uitputtingsslag is maar wel met een gouden randje want waar je een normale racedag een keer maximaal 2 uur op de baan bent heb je hier zes uur lang focus op de klok , de positie , de techniek , de conditie en de teamspirit !

We hebben ons allemaal geweldig moe maar voldaan aan de bbq gezet en daarna de reis naar huis begonnen. Aan de hand van het aantal berichtjes wat iedereen naar elkaar stuurde bleek wel dat je echt als team hebt samengewerkt.We willen specifiek even Wim, Jan en Hendrike bedanken aangezien ze nog nooit voor een raceteam hadden gewerkt maar als echte professional serieus met racen bezig waren en we gezamenlijk het succes hebben kunnen behalen mede dankzij hun inzet

Na 15 jaar alleen maar sprint races was dit de eerste ervaring van Racing4fun team met de endurance. Het was mooi het was Fun !

Team Racing4fun

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo