Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

eerste SuperCup1000 race 2011 (teus)

.

eerste KNMV SuperCup1000-race seizoen 2011

.

.

. HELAAS IS ER WAT GEDOE MET DE WEBSITE

. VOOR EEN BETER LEESBARE VERSIE: http://www.teus.nl/2011/CUP1.htm

.

.

Rustig en druk
Ik wilde het deze keer extra goed gaan doen in KNMV SuperCup1000 en dus had ik aan het eind van de vrijdagmiddag 2 sessies staan. Het was rustig op de paddock, maar druk op de baan. De rondetijden van de deelnemers liepen nogal uiteen.
Ik heb lekker mijn rondjes gereden en geoefend in het ontspannen rijden = geen verkrampte armen en samengeknepen handen.
Ik kwam wel rond, maar de gang zat er nog niet echt in.

.

Pitbox
Dit jaar hebben we een vaste pitbox 11. Standaard zitten daar in: Roel Botter, Guls Ayazalp (de enige dame in bij de 1000-ers) en ik en bij gelegenheid Nico Dmyszewicz. De eerste keer waren we er allemaal.
Standaard staan naast ons de mannen met de VIP-box: Yme-Jan en Frank. De box ernaast is voor de familie Doornbos en die hebben ook nog 16 meter bus en caravan bij zich.

.

Volle bak
Door wat veranderingen in de races, is er nu slechts 1 groep SuperCup1000.
Maar ondanks de nog steeds bestaande geluidsperikelen, gaan er nu 43 man in de training de baan op! Dat is meer dan in de afgelopen jaren.

Ik heb het wellicht iets te gemakkelijk gedaan in de eerste training, want ik kwam niet verder dan een 1-50-tiger (en dus 2 seconden per rondje langzamer dan verleden week).

In de tweede training ging het veel beter (ook nieuwe banden erop gelegd). Met een 1:48-iger kwam ik op de 7de startplek/2e startrij van de 39 mannen en 1 vrouw .

.

DE RACE
Tjalling maakte eenhele foute start, waardoor ik wat kon winnen, en na de 1e ronde als 6e door kon komen.
Toen ging ik wat al te relaxed rondrijden en daalden mijn rondetijden en kwamen er dus mannen voorbij.
Ik had weer veel te veel op de auto-pilot gereden en geremd en ingestuurd zoals ik altijd gewend ben te doen op Assen. Mezelf onderweg maar eens toegesproken en toen de snelheid er wat meer ingebracht. Ik kon er weer eentje terugpakken en vervolgens werd ik 8ste (of 7de op de eerste uitslag, waarbij volgens mijn eigen geheugen de uitslag niet helemaal klopt??).
Zoals je hieronder kunt zien, ben ik te langzaam gestart (ronde 2, 3 en 4) en pas in de laatste ronde heb ik de snelste ronde van mijn race gereden.
En ook die was niet snel genoeg.
Ik stapte redelijk ontspannen af van de motor.

 

Het was de hele race-dag prachtig weer geweest en de baan was in top-conditie.

.

De anderen
Rene won, Yme-Jan werd 2e, Edje 3de en Frank 4de met een PR. Nico werd 11de en Guls 23ste met een PR. En helaas kon Tjalling niet finishen.

Het andere team-lid van Racing4Fun had een zwaar en een gelukkig weekend. Zwaar omdat er mega veel gedoe was qua techniek met de motor. Gelukkig omdat ze tijdens de race een geweldig PR (1:48,3) reed in de SuperCup600 en nu de snelste dame van Nederland is.

.

En vervolgens ?
Komend weekend wordt het weer Assen... Nee, ik ben het nog niet zat. Het wordt een ONK-race voor de Dutch Superbikes tijdens de World Superbike. En dat wordt een heeeeel erg afwijkend tijdschema:
-1e tr op vrijdag 18:15u
-2e tr op zondag 8:15u (geen typefout)
-race op zondag 17:30u


Teus

 

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo