Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

DNF in race 1 en zevende in race 2 (Ronald)

Ik kan wel weer beginnen over het (slechte) weer in Spa maar dat blijkt elk jaar toch wel de constante factor daar. Zorgde er wel weer voor dat we een enerverend weekend achter de rug hebben. Racing4fun was niet compleet. Wouter was verhinderd vanwege privé omstandigheden en Nadieh heeft het laatste deel van het sezioen de focus gelegd op deelname  aan Britisch Superbike (Triumph Triple Challenge). Naast ons kampioenschap (3Dcup) is het ook het ONK actief maar het weekend draait om de Endurance wedstrijd “de 6 uren van SPA”

Vrijdag waren er vrije trainingen (FP) en die werden gebruikt om kennis te maken met de baan. Het was een jaar geleden dat ik hier voor het laatst was. De eerste twee sessie werden onder zeer natte omstandigheden afgelegd. Rond 14:00 leek de baan droog en gokte ik op droog weer banden. Helaas 1 minuut voor aanvang van de sessie kwam het met containers uit de lucht. Ik had niet meer de spirit om te wisselen en was het “afschrijven van een 25 minuten rijtijd”. De laatste vrij FP was tijd technische onhandig want aansluiten was de QP1. Toch maar even de baan opgegaan om de baan condities te verkennen. Aansluitend de kwalificatie. Na QP1 stond ik 11de en dat viel wat tegen. Zaterdag nieuwe ronde nieuw kansen. Ik voelde me niet helemaal lekker en ben met een goede dosis ibuprofen op tijd het mandje in gedoken.

Zaterdag werd ik wakker en de regen kletterde er weer lustig op los. … maar ff blijven liggen. Uitslapen en rustig opstarten vandaag het lijkt wel een vakantie. Einde van de ochtend lijkt het erop dat er een droog spoor op de baan ontstaat. Net voor de QP2 besluit ik om met een droogweer band achter en volledig regen voor te starten. Blijkt een goede keuze. Als ik de baan af ga hoor ik de omroeper aangeven dat “van vliet” op P3 staat. Zo kat in het bakkie dacht ik. Helaas in de laatste ronde zijn er meer die vertrouwen hebben gekregen en er duiken een aantal coureurs onder mijn tijd. Uiteindelijk mag ik van P7 vertrekken. Tweede startrij en een mooie verbetering na QP1.

En dan begint het klaptstuk van het weekend. We settelen ons op de hoofdtribune. De start is altijd spectaculair. Bij endurance  gaat het op constante rijden en samenwerking. Geweldig om te zien hoe deze mannen uren achter mekaar bloedsnelle tijden kunnen neerzetten. Vanuit Nederland was er ook een behoorlijk vertegenwoordiging. Vooral het Nederstaete Racing Team maakt indruk en wordt ook eerste in zijn klasse (Trophy). Het is bijna traditie aan het worden maar zaterdag wordt de BBQ aangezwengeld en schuift er altijd wel iemand aan. Dit jaar was het de altijd gezellige Maurice Wolf De drank vloeit rijkelijk er wordt veel (slap) geluld dan zeg ik: Top avondjeOverzicht circuit


De wedstrijddag begint hetzelfde als de dagen ervoor. Containers en containers met water wordt er over ons uitgestort. Uitslapen zit er niet in. De warming up staat al vroeg gepland. Die heb ik echt wel nodig om wakker te worden. Ging lekker en het blijkt maar weer wat een mega grip je hebt op dit circuit. Begin van de eerste wedstrijd was heerlijk. Prima start en vanaf het begin een mooi strijd met Marcel de Kock en Mark Loeffen om P4. Vooral met Mark veel positie wisselingen de eerste rondes. Maar in ronde vier ging het mis. Bij het aanremmen van Les Combes (probeerde Mark er uit te remmen) iets te veel van de voorband gevraagt en schoof het voorwiel weg. Je komt daar vol gas aan, de glij- en rolpartij duurt dan best lang.  Schade viel gelukkig mee en ook lichamelijk was de schade minimaal (spierpijn the day after). Er was voldoende tijd voor Race2 om de boel weer op te bouwen. Het keuren van de motor, kleding, helm en melden bij de circuitarts. Dat laatste heeft nog al wat voeten in de aarde op Spa. Het lijkt wel een soap serie. Een advies: zorg dat je niet op je plaat ga op Spa.


wat was het nat....


Tweede race was saai. Begin iets te voorzichtig. Je mist dan de aansluiting met de kop groep. Met meer dan 20 seconden voorsprong kwam ik als zevende over de streep. Uiteindelijk was het een race op een opdrogende baan. Zeer moeilijke omstandigheden. De beste keus, bleek achteraf, was intermediates (opgesneden slicks). Ik heb een volledig mooi setje regenbanden aan snot gereden. Het is wel een aparte ervaring om met meer dan 250 km p.u op regenbanden op een droog baan te rijden. Motor dweilt over de baan en is soms een bokkende stier.

Het waren weer drie bijzonder maar gezellige dagen. Teus had helaas een DNS achter zijn naam staan . Jasper is goed bezig geweest. De verhalen zijn terug te vinden op de site.Volgend race van de 3D cup is 27 augustus. Ik ben daar helaas niet bij maar de rest van het team wel (ik ben er weer bij de seizoensafsluiter op 25 september)

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo