Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

Eerste race van het seizoen (Teus)

Eerst race van het seizoen 2014        

 

Gebrek

Door een veeeel lager sponsorbedrag van de hoofdsponsor en onzekerheid over de financiering van de rest van het seizoen ( J ) heb ik pas in juli van het jaar besloten om weer eens op het circuit te gaan rijden: een OWcup op 19 juli.

.

Onzekerheid
Ik wist niet of ik rijden op het circuit verleerd zou zijn na een 9 maanden pauze. Dus:
-      de vrijdag vòòr de racedag wilde ik wat extra trainingstijd meepikken
-      had Frank mijn komst alvast voorbereid door bij Henny/Heidi om een paar sessies te vragen en door een plekje vrij te houden in de pitbox. Top!
-      had ik twee setjes wielen met twee setjes gebruikte banden klaargemaakt.

.

 Niet zo best
Ik kan vrijdag 2 keer de baan op. Mijn laptimer gaf direct al heeeel goede rondetijden aan: 1:45-ers. Maar de print-out van de officiële tijden gaf aan dat ik niet verder was gekomen dan 1:47-ers. En dat is 3 seconden per rondje langzamer dan dan mijn PR van verleden jaar. Dat lag niet aan de baan, de banden of de omstandigheden, want Frank reed een paar keer een nieuwe PR!

.

OOOooo, wat kleurt mijn uitlaatpijp toch mooi (foto: Siroo)

.

 Best
Maar wat een lol om weer lekker met de BMW over de baan te gaan: heerlijk.
Een wat goed toch om vele ‘oude bekenden’ te treffen!
Het weer was buitengewoon: 31°C in de schaduw.

.

 De B-Groep
Omdat ik mij dit jaar niet opgegeven heb voor het race-seizoen, mag ik niet trainen in de A-groep van de NK SuperCup1000. Ik moet voor de 1e en de 2e  training het gaan proberen in de B-groep (combi van de 100B en de 600B). Op gebruikte bandjes van verleden jaar ben ik zowel in de 1e als de 2e sessie de snelste in de B-groep (mijn beste tijd was een 1:47,1). Maar voor de A-groep ben ik daarmee 20e van de 30 rijders.  De top-10 van de A-groep hadden allemaal rondetijden ònder de 1:44.

.

Teus Oskam

.

Voor DE race
Zou ik het gat van 3 seconden per rondje kunnen gaan dichten? Met gebruikte banden (slick achter en profiel voor) wilde ik dat gaan proberen. De temperatuur was inmiddels +33°C in de schaduw en de baan was her en der boven de 60°C.
En mijn nieuwe startnummer 13 zou mij moeten gaan helpen.

.

 DE start
De rode lichten gaan uit en yeaahhh we mogen weer. Al vòòr de eerste bocht kan ik een paar plaatsjes winnen en verderop in de eerste ronde nog een paar. Ik kom als 15e door, zodat ik 5 plaatsen gewonnen heb. Top!

.

DE stofwolken-race
En dan gaan er regelmatig mannen de baan af in grote droge stofwolken. Zowel mannen die voor mij zaten als die achter mij zaten. Het veld blijkt uiteindelijk van 30 tot 19 man gereduceerd te zijn. Tsss, zoveel valpartijen maak je normaal nooit mee. Enthousiasme en een erg hete baan met erg hete banden leidt tot veel uitglijders. Ik rij een akkelig stabiele race (maximaal 0,7sec spreiding in de rondentijden met een snelste ronde van 1:46,7 in de laatste ronde).
Zo wordt ik 11e. Ik krijg geen punten in verband met de ‘gast-status’

.

Rob Juwett achter mij (foto: Siroo)

 

Maar even later vòòr mij. Op de finish lag hij nog steeds een kwart seconde vòòr. (foto: Siroo)

.

Meer, meer!
Ik heb wel zoveel lol gehad en zo genoten van de race, dat ik direct besloot om dit jaar nog een paar races te gaan rijden. Dit smaakt naar meer. Veel meer.

Teus

.

.

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo