Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

Succes op de Nurburgring (Ronald)

In het weekend van  van 6/7 september was de 5e ronde (race 8 en 9) van de 3D cup. We waren te gast bij  MSF Sauerland tijdens het Moto-Bike Festival. Naast de 3D cup was er een mooi programma met o.a. SuperDuke Battle, Suzuki GSXR-Cup en Classic SBK. Startveld van de 3D Cup was goed gevuld (40 deelnemers) en we konden gebruik maken van de volledig baan van Nurburgring ofwel de GP strecke.

Alle Ducatisten van Racing4fun zijn aanwezig. (Teus was met de BMW actief op de Hockenheimring in  de OWcup). De afgelopen wedstrijden in Oostenrijk en Spa zorgde voor het nodige werk voor het team.  Motorblok van #63 was overleden op de Red Bull ring en #61 heeft een schuiver gemaakt in Spa. Maar voor Nurburgring stond alles er weer netjes bij.


De baan was ons niet helemaal onbekend. In het verleden tijdens de KNMV Cup, Seriensport en 3D  hebben wij de baan al mogen ervaren. Tijdens de vrije trainingen zat het tempo er dan ook direct goed in.  Jasper #61 op P15, Wouter #65 op P7 en Ronald #63 noteerde de snelste tijd (2:08,3).  In de kwalificatie trainingen op Zaterdag  ging er nog een schepje bovenop. Maar ook de concurrentie zat niet stil. Jasper mag zondag van P12 vertrekken (2:14,1), Wouter van P8 (2:12,8) en Ronald van de eerste start rij (P2) met een 2:07,4). Ondanks de crash in de eerste QP gaat de pole naar Atiba Belgrave.  Atiba staat er goed voor in kampioenschap en is ‘man on a mission’

We besluiten ons zaterdag avond culinair te laten verwennen in het eetcafe in het Dorint Hotel. Het voorgerecht valt niet helemaal goed (zo goed al zeker bedorven….) en Wouter en Ronald hebben een zeer onrustige nacht (zal de details besparen). Niet de meest optimale voorbereidingen (of heet dat indekken J) .

Zondag staat de eerste race al vroeg op de planning. Om 09:45 na de warming up van de endurance deelnemers mogen de 3D rijders van start. Het is mistig en vochtig (90% lucht vochtigheid) en er zijn natte plekken op de baan. De ideale omstandigheden voor de coureurs met ballen. Wij beginnen rustig (racing4fun= softies). Ronald heeft een stevige battle met Jeroen van Vijfeijke om P4. Maar halverwege de race zorgde een beslagen vizier voor een narron escape (mist volledig zijn rempunt in de Dunlop Curve). Via de grindbak kan #63 wel de race vervolgen maar met een hardslag van 300 gaan de laatste rondjes niet echt vloeiend uiteindelijk passeren we de finishvlag op P9. Wouter pakt P11 en Jasper P12.  Jeroen van Vijfeijke  had  een camera op zijn motor en er zijn beelden van de actie van #63. (mooi leermomentje).


Na een pauze van 6 uur mag de 3D het programma afsluiten voor de tweede race. Omstandig heden zijn ideaal. Het wordt een race volgens het boekje . Ronald pakt de kopstart maar als snel komt Atiba voorbij en trekt dan ook meteen een gat (nivo is ook wel iets te groot). Er volgt een prachtig gevecht om P2 met Johnny Kock.  Met meerdere positie wisselingen per ronde was het een race om te herinneren. Ook het publiek had er van genoten. De achterblijvers maakte in de laatste ronde het verschil. Maar met P3  voor Ronald zijn we tevreden. Wouter (P9) en Jasper (P16) reden een puike race en ook de PR’s werden aangescherpt in race 2. (Wouter 2:10,6 en Jasper 2:13,7).

Initieel zou dit het laatste race weekend zijn van de 3D competitie. Bij het publiceren van dit bericht is het duidelijk dat de Race van de Champions doo gaat en dat race 10 en 11 worden verreden in het weekend van 11/12 Oktober. Hier zijn nog 50 punten te verdelen en het is best spannend in het kampioenschap. Vanwege het late tijdstip en de reeds volgeplande agenda is het nog niet duidelijk of wij daar aanwezig zijn. Wordt vervolgd.

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo