Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

Afsluiting seizoen met dubbel podium. (Ronald)

Helpende hand van Maud Laatste race weekend staat bekent als Race of the Champions. De kampioen worden na een dubbele race bekend en verdienen dan eeuwige roem en glorie. Zo ook voor het 3D Cup kampioenschap. Racingfun coureur #63 zou theoretisch nog aanspraak kunnen maken op een derde plaatst. Maar realistisch gezien was een vijfde plek haalbaar.

Omdat het lang onzeker was of dit weekend doorgang zou vinden en ook de weersverwachtingen niet al te best waren hebben we heel laat de keuze gemaakt om er bij te zijn. Ronald in de 3D Cup en Teus met een dag licentie in de ONK Dutch Superbike. Wouter en Jasper waren helaas afwezig wegens prive verplichtingen. De he familie is er dit weekend bij en zorgen voor de nodige support en gezelligheid. Kinderen vinden het prachtig en proberen her en der een steentje bij te dragen. Wordt pappa wel blij van.Zaterdag rijden we twee kwalificatie.  Eerste QP waren de omstandig heden niet ideaal en het tempo vinden op Assen blijft voor mij lastig. Ik kwam niet verder dan een 1:49 (P4). Tweede QP ging al en stuk beter en maar ook de rest van het veld kwam op stoom. Ik mag morgen vanaf de vijfde plek van de startgrid vertrekken (1:47.2). Atiba Belgrave pakt de pole met Andre Niemantsverdriet op P2 en Johnny Kock op P3. De kandidaten (Atiba en Johnny) voor het kampioenschap staan er goed voor.


Teus heeft in de Dutch Superbike een lastig QP wat vooral werd veroorzaakt door oude rubber. Zondag mag hij van P19 starten (1:46,7)

Twee kwalificatie op een dag zorg voor een relaxed schema en hebben we alle tijd om aandacht te gegeven aan de kids. Die vermaken zich kostelijk met al het pitbike materiaal.

Einde van de dag is er nog een meeting met de hele 3D ploeg. We kijken vooruit naar volgend jaar als de Cup 10 jaar bestaat.  Ook de continuïteit van de 3D cup passeert de revu.  Aantalen coureurs in veel start velden en competities nemen af. Maar het lijkt erop dat een overgroot deel van de 3D coureurs er volgende jaar weer bij is. Ook de fabrikant en importeur gaan extra tijd, geld en energie erin steken. Dit zijn de berichten die we willen horen. Er wordt l een tipje van de sluier van volgend jaar opgelicht en het lijkt erop dat de Red Bul Ring in Oostenrijk en Spa weer op de agenda zullen terug keren.  Rond de kerst dagen krijgen we officieel de agenda.  We sluiten de zaterdag af met een gezamenlijk diner wat top georganiseerd is.

Podium race 1Tijdens de warming up op zondagochtend zit het gevoel wel goed en gaan we ons opmaken voor de eerste race om 12:40. De start is bij #63 altijd dik in orde en als derde sluit hij aan bij Johnny en Atiba.  Atiba trekt al snel een gaatje en er ontstaat een mooi strijd met Johhny  om P2. Diversen inhaal manoeuvres zorgen voor een mooi battle maar we kunnen het tempo niet vast houden. Halverwege de wedstrijd krijgen we ook andre op visite.  We zijn ondertussen terug gezakt naar P4. Maar dan zien we Johnny naast de baan staan en hebben we weer podium in het vizier. Na de finish vlag blijkt  Atiba  ook met een stevige klapper het strijd toneel  te hebben verlaten en staan we plots op P2. Een beetje mazel meer dat hoort ook bij het racen.  Andre Niemantsverdriet pakt de overwinning en Robbert Huigen mag mee naar het Podium (P3).

Teus rijdt in de superbike een solide eerste wedstrijd met mooie rondetijden (1:45 ….geen PR) en pakt een ONK puntje door als viertiende de finish lijn te passeren.

Om 15:40 staat 3D race twee gepland. Door uitval van numero 1 en 2 van het kampioenschap is het nog steeds ongekend spannend. Beider coureurs kunnen niet op eigen materiaal verder maar materiaal van collega coureurs wordt beschikbaar gesteld (tekenend voor de sfeer en collegialiteit in de 3D)  en beide mannen kunnen op geleend materiaal van start.  Wederom zet ik er goed bij en pak  na de eerste bocht de leiding.  Zes ronde lang mag ik geniet van een lege baan voor me. Vrouw en kids zweten peentjes en stuiteren rond op de tribune maar genieten. Na 6 ronden heeft Atiba zijn ritme gevonden pakt de leiding. Ik kan nog twee keer counteren maar met een paar snel ronde tijden trekt Atiba een gaatje en moet ik lossen. Atiba is het hele seizoen al een maatje te groot en ik ben dan ook dik tevreden met plaats 2. Met  13 seconden voorsprong op nummer drie kan ik rustig de race uitrijden. Johnny Kock wordt met 18 duizendste verschil derde.

Podium race 2

Teus komt na de warming up ronde  voor race 2 de pitsstraat in. Technische problemen met de BMW zorgen ervoor dat er een DNF achter zijn naam komt te staan.

sponsoren, familie en race vrienden Bedankt !!


We bedanken al sponsoren, familie en race vrienden voor de support en ondersteuning. We zien of spreken mekaar volgend jaar.

[klik voor volledige fotoalbum]


Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo